Studiu: o casa din cinci case romanesti are montat un boiler

boiler electricUn studiu extrem de recent a dovedit că românii iubesc boilerele și le folosesc, într-un număr foarte mare, pentru a-și asigura un acces sigur și continuu la apă caldă.

Așa cum era așteptat, cei care apelează la boiler pentru apă caldă sunt, în cea mai mare măsură, cei care locuiesc în mediul rural. Aceștia aleg să-și monteze un boiler pentru că nu există branșament și încălzire la o rețea centralizată. Foate mulți nu au nici centrală proprie, astfel că sunt nevoiți să găsească o sursă alternativă, mai ieftină de apă fierbinte.
Pe lângă numărul mare de locuitori din mediul rural care au un boiler, există și destul de mulți proprietari de locuințe din blocuri care apelează la această metodă. Ei fac acest lucru pentru a nu fi afectați de problemele tehnice, de defecțiunile aflate la nivelul rețelei publice de apă caldă sau de oprirea apei calde în anumite intervale orare.
Majoritatea oamenilor care aleg boilerul ca echipament de încălzire a apei menajere, optează pentru un boiler electric. În acest mod, aproape 60% dintre cei care cumpără un boiler electric locuiesc într-un sat. Boilerul electric este o alegere bună pentru mulți dintre utilizatori pentru că este mai sigur, mai ușor de montat și mai econom. În ultimul timp au apărut o mulțime de modele de boiler electric smart, care are capacitatea de a învăța obiceiul de consum de apă caldă dintr-o gospodărie. Astfel, acesta încălzește apa numai atunci când este nevoie de ea, reducând drastric consumul de energie electrică și ajutând proprietarul să economisească sume considerabile de bani.
Dacă și tu dorești o sursă sigură de apă caldă, alege un boiler electric.